Jahapps

Så körde älsklingen av vägen igår och pajade en lampa. Ajajaj. Huvudsaken är ju att han mår bra :) Mycket snö som dämpar fallet ner i diket ;)

Steg upp med solen och tog en fotopromenad idag, det var mysigt, men solen försvann ju.. Inte bra :P Och nu är ju stormen på väg hit också.. Kör försiktigt nu för bövelen. Har ingen lust att höra tråkiga nyheter imorrn.

image122

Nya frisyren och lilla frisören ;)



Är görnöjd med färgen och korta håret :)


Begravning imorrn.. Min tredje.



En vanlig dag

Onsdag idag, Mama G ska ut o festa, pojkarna är hemma i deras respektive hem, minsta syster ska på träning och pappa kommer inte hem förrän imorrn. För mellansyster och mig står det myskväll på schemat. Det kommer bli idel tv-tittande och tusenbitarspusslande. Varvat med gårdagens godispåse med tillhörande cola-flaska.

Tidigare idag har det handlats på Ikea för under tusenlappen och ätits Sveriges godaste hamburgare på Max. Första gången i Karlstad för lilla mig.

Jag och älsklingen hann med att titta på framtiden också. Bestående av en 46" tv och jordens goaste soffa :) Det ska bli najs ska det bli :) Kommer aldrig behöva gå utanför dörrn :P

image121

Var ute o fotade lite i den nyfallna snön :)

Myys!

Rubrik

Vaknade till de ljuva tonerna av spiderpig imorse. Ny alarmsignal från syster :) Haha, ska spela upp den för kollegorna när jag kommer tillbaka. Vi går alltid o sjunger på den ;D

Det blev färd till Grums idag. Glömde ju berätta för kusin Jenny hur flygen gör när de backar. Får göra det på fredag.
Det var skumt o tomt, men efter omständigheterna trevligt. Åt massa god mat o glass o grejer. Nipha är ju Grums bästa kock *fact*

Så blev det helt plötsligt natten.

Krypin

image115


Jag och minsta syster var på byns samlingsplats nr 1. Nämligen affären, som modernt nog har bytt namn till Coop Konsum. Vi tyckte det var ett ypperligt tillfälle till bus.




image119




Molkis blogg presenterar stolt; det största som har hänt i Molkom sen guppet kom. En bankomat!


Vilka grejer :)



Hemma!

I Sverige! Fy fan vad gött :) Jobbade igår morse o sen blev det hemresa med älsklingen och nya skivor. Stannade till i hans hemstad för att vila och fräscha upp sig. Och för att spela Wii såklart. Fy fasen vad bra jag var :P Första gången jag provade detta fantastiska spel. Första kastet på bowlingen blev en strike :P Det var najs var det. Spelade tennis och baseball tills det värkte i armarna.

Sen blev det hem till min region. Det är mörkt här i Värmland, så slet med mig en ficklampa och stegade ut i den nyhyvlade skogen. Höll på att trilla ner i ett hål när jag skulle försöka se cool ut och inte stappla över alla fällda småträd. Mötte familjen i den nya fräscha sporthallen och vi såg på fantastisk innebandymatch med minsta syster som tvåmålsskytt. Yay! Det var så spännande så man nästan dog.

Just nu sitter sagda syster på golvet med en trasig kaffebryggare som hon försöker laga. Den bara ångar.

Jessicas film togs emot med öppna armar och mycket skratt. Vilken komedi det blev. En höjdare som jag inte använt förut är smurfröster. Alltså man låter som en smurf eller en ekorre, hur kul som helst :)

Nu luktar det bränd plast här. Lillasyster verkar inte ha lyckats laga bryggaren.

Inte det också..

Inte Heath Ledger... :( Han är.. var ju så cool..
Var ju bara häromdan som jag blev sugen på att se Brokeback Mountain. Och vi pratade om A Knights Tale på jobbet häromdan. Kanonfilm det sa vi.

Vad är det med januari och alla ångestattacker?

Jag är färdig!

Med syrrans filmer :D Jihoo, satans så nöjd är jag, de är utskrivna och testade i dvdn :) Sweet! Nu gäller det bara att komma ihåg att ta med dem på fredag :P Sweden here we come! :D

image114

Fin dag det där i maj :)


Ge mig allt du har

Tog en promenad förut, i det vackra vintervädret.
Kanske såg du mig springa över skaren, i jakten på min sagolika vy.
Ge mig en vinterdrog, ge mig sommarsnö.
Kent är skönt och förfärligt på samma gång.
Trött är jag. På fredag åker vi hem.

Jag har slutat se på tv och börjat föna håret.

Ledig

Det är rätt skönt att vara ledig, även om jag hellre skulle jobbat extra. Vi ska ju köpa tv snart nu och behöver alla pengar man kan få.

Nyss vaknat här nu iallafall, älsklingen är iväg och jobbar. Kom försent imorse, tack vare mig och min otroliga förmåga att råka stänga av larmet.

Nu är jag i stort sett färdig med Jessicas film också. Jag är otroligt nöjd och hittade ett par roliga funktioner som gör att man skrattar ihjäl sig. Ett o annat klipp kanske måste hitta vägen till Youtube om ett tag.. :)

Haha, är det sant? Har jag verkligen lyckats med min första länk? Det var ju inte alls svårt isåfall :P Yay! *partydans*

Monday

Nu börjar det klarna. Precis som man förutspår. Näsan har nästan slutat rinna, jag har duschat mig fräsch, jobbet går som en dans. Och så vidare. Är bara det där hemska kvar. Det är svårt att föreställa sig att han är borta. När jag åker dit så kommer det kännas som att han kommer vara där. Det kommer ta tid. Men skönt att man inte behöver vara ensam. Vi har ju en stor och fin släkt.

När jag åker dit ska jag berätta för kusin Jenny hur flygen gör när de backar.

Hon har så många roliga frågor o funderingar. Hur gör man havrefras till exempel? Man undrar ju.
Jag har försökt googla till mig ett svar, men nej. Det verkar vara en väl bevarad hemlighet. Kanske skulle söka jobb på havrefrasfabriken... Få in en fot så att säga...

Nej, krypa ner under täcket brevid min sovvarma älskling kanske :)
Är ju en dag imorgon också :)

Blue

Ja, jo, jag känner mig lite nere just nu. Allt händer på en gång känns det som. Och i tider som dessa brukar jag peppa mig själv med lite musik. Det finns ju trots allt sånger kvar att sjunga än.. ;) Det är ju bara typiskt att den musik som jag tycker är bäst just nu är Sveriges i särklass deppigaste band...

Men de är ju för härliga. Lyssnade på så hög volym i min stackars iPod att kollegorna mer eller mindre ofrivilligt började digga. Kent har en hel del låtar som jag tycker att man bara Måste maxa på. Palace & Main är en av dom. Passande låt eftersom jag faktiskt jobbar på flygplats och ibland finner mig själv stå och vänta på känslan. Idag var det bland annat känslan innan en nysning som jag väntade på. Tydligen såg jag totalt mongo ut där jag stod o väntade.

Men det får man ju bjuda på.


image113

En gammal godingbild från en svunnen tid. Personen på bilden är min bäste vän Göran. Den som håller i kameran, ja det är jag.



Funderingar

Hur gick det här till? Nu känner jag två personer som påstår sig ha sett 'frälsaren'. Två av dem som enligt rykten knackar på hos folk och erbjuder dem en 'alternativ väg' eller 'frälsning' eller vad det nu är de gör... Jag har aldrig släppt in dom. Vissa bjuder in dem på kaffe.

Talar givetvis om Jehovas vittne.
I ärlighetens namn så vet jag inte vad de gör egentligen. Tror väl på nån sorts gud skulle jag tro. Det enda jag med säkerhet vet är att de inte firar födelsedagar. Och det visste jag inte heller, tills igår, när allt kom fram i ljuset.

Märkligt det där alltså.

Hur kan man bygga upp hela sin världsbild på något som mest liknar en saga?

Handlar väl mycket om uppväxt kan jag tänka.

Jag är alldeles för mycket av en naturvetare för sånt där.



Nån dag ska jag fråga dem om deras tro är bokstavlig eller bildlig. Det tyckte jag var en bra fråga.

***

Det är andra gången jag skriver om cancer i den här bloggen. Det är åt helvete. Vad ska man säga? Jag befinner mig för närvarande i sorg. Ännu en gång på grund av sjukdomen till synes utan bot.

Så jävla onödigt.


Idag stannar jag hemma från jobbet. Det är första gången på ett par år som jag känner mig såpass sjuk att jag inte orkar jobba. För jag är dessutom oerhört förkyld och har ont överallt.

Ska bara ringa till chefen, verkar vara väldigt upptaget där nu.

Onsdagen den 16 januari.

Förbannadejävlacancerhelvette.

Ledig tisdag

Varför är det inte Simpsons på tvn för? Bara en näve klichefyllda amerikanska sitcoms. Är så trött på tv så det finns inte. Film gillar jag ju, men ska man se på film på tvn så får man ju förbereda sig på att bli fullpepprad av saker man 'måste' köpa, eller 'måste' investera i. Trött blir jag.

Har precis dammsugit här nu så man slipper sitta i müsli ;D

Ännu en ledig tisdag i källaren. Imorgon ska jag träffa mitt team. Det ska bli fint :)

Annars då...

Fick ett otroligt ledsamt besked igår. *snyft*

Finns inte så mycket att säga om det tyvärr. Är så dålig på sånt här.


* * * * *


Jobbade idag, steg upp klockan nollfyratio. 9,5 timmar och 730 pers senare hamnade jag, ganska spontant på Rimi för dagens inköp. (glömde dock hälften, så älsklingen får svänga dit efter jobbet lik förbannat) Blev stoppad i entrén av en någorlunda fulsnygg kille. När jag stegar in i affären inser jag att jag har blivit påprackad en halvårsprenumeration på Omega 3. Hur gick det till? Jag var trött och nickade bara litegrann, och detta är vad som hände.

Har dock länge funderat på att börja inhalera Omega 3, eftersom jag äter långtifrån så mycket fisk som man borde.
Så det var ju inte helt dumt.

Har precis svalt de 2 första kapslarna.



Hur länge ska man vänta på Den Stora Förändringen?


Flygande tornet

image112

Där uppe!

Torrrrrnet

Jaa, finally, efter att ha jobbat hær i mer æn ett år så fick jag komma upp i flygtornet! Det var fan så najs alltså :) 96 meter høgt, o nær det blåser 35 knop så børjar det svaja så man blir sjøsjuk :P Fy satan vad coolt :)

I øvrigt så befinner jag mig på jobbet. Idag ær jag inte i kællarn, utan i en port. Kul att man kan variera sig lite fast man ær på samma arbetsplats :)

Btw, spelade Risk igår før førsta gången.. Det var ju skitkul! *vill ha* Det børjade bra før mig, ockuperade hela sydamerika och europa, men sen sket det sig rætt rejælt o till slut hade jag bara 2 gubbar kvar i USA. Inte helt efter planen...

Får væl kasta in en bild på torrrrnet nær jag kommer hem ;)

@work

Japp, sitter i kællarn och styr idag. Just det, sitter på jobbets dator som tyværr inte ær utrustat med de svenska motsvarigheterna till æ och ø :P

Så idag består mina åtaganden av att trycka på knappar och styra bagage. Ganska ospænnande, men kul ændå. inte alla som får prata i WalkieTalkie och ha en kofferts øde i sina hænder ;D

Dricker pommac gør jag också, vi har det fint hær på andra sidan. Idag ær det ju lørdag och ganska folktomt dessutom. Inte fel, inte fel :)

Naej, om man skulle ta och læsa lite Illustert vitenskap ;D

Hejsålænge!

Helloooo Deniiiise!

Frågan lyder, var är du nu då? Jo jag har alltså flytt Sveriges vida vidder och bosatt mig i en liten ort  ca 5 mil utanför Oslo. Varför kan man undra? Jo, jag och min pojkvän prövar lyckan på Norges huvudflygplats, även känd som Gardermoen. Än så länge går det väldigt bra, även om man längtar till Sverige och dess folk. Men snart är äventyret över och då är det dags för nya upptåg :)

Thanku for asking :)

Och btw, den bästa anledningen för att låta bli att banta är inte helt otippat, "För att det är så jävla gött med lök*!"

*lök i det här fallet kan betyda både den traditionella matvaran lök och ett ord som är svensk slang och betyder 'slappa'.



Ang. rubriken; jag kunde inte låta bli. Göran är en av få som förstår skämtet ;D

I'm high on you and on druuuugs

Ja det var väl ungefär det jag ville säga.

Jobb idag. Januari har ett stadigt grepp om mig och min sambo. (vuxet värre) Men vi ser fram emot tre lediga dagar och sen blir det Sverige. Och då är vi helt plötsligt inne i februari.

Sweet, älsklingen lärde sig precis hur man zoomar in på macen. Satan vad fränt :P

Bara som en parentes...

...när jag satt i soffan i godan ro igårkväll så hamnar jag plötsligt på en kanal med ett känt ansikte. Jag hajjar till. Är det möjligt? Så glider kameran till nästa kända ansikte. Jag kan inte tro det. Det är ju.. Det ser ut som.. The IT Crowd, säsong 2!!! Som jag har längtat! Fy satan vad roligt det var när vi såg det i England för första gången. Vi satt där med Sigrid, Karina, Signe och alla de andra förstås :)
En av höjdpunkterna på våran vistelse är självklart då vi såg Moss på tunnelbanan. Northern Line. Den svarta. Det var coolt...

Och den otroligt nördiga bilden på mig och kändisen är såklart på en annan dator. I Sverige.. jaja, man kan ju inte få allt ;D

Kastar flaskor och glas...

Vi tog en promenad i finvädret :) Och passade på att slänga glas-skräp :P
 image111

Kalaskalas, vad miljömedveten jag ser ut :P Lite crazyeyes dock ;D

Jag är sugen på ny musik, men det är ju bara en massa dål nu. Vem orkar lyssna på Timberlake eller Timbaland eller vad han nu kallar sig.. Gnäll gnäll gnäll. Bara massa dret. Jag har till skillnad från de flesta andra inte fastnat för vare sig Säkert! eller Al Fakir. Jag fattert inte. Men det kanske kommer..

Idag ska jag ta tag i syrrans 20års-film också. Just det hon fyllde 20 i maj och jag är fortfarande inte färdig.. Har kommit en bra bit på vägen dock :P

So much to do...

Jodå!

Blev ju en kalaslasagne det :) *nöjd*

Nu är resa bokad till paris/london i april :D Fantastiskt! Så iår ska jag bedömt fylla år i utlandet igen :P tredje gången gillt eller vad säger man? :P

Så jevla gött o vara ledig är det, ensam hemma nu också, så ska passa på o få lite ordning här hemma. Diska disken och städa bort julen står det bland annat på dagsordningen.

Och just ja, fick ju i uppdrag att fota snön förut, så såhär ser det ut utanför dörren i Norge idag.

image110

Japp.

Tillåt mig tvivla...

Bra grej o skicka mig på en kurs som jag redan haft. Kunna glänsa med sin kunskap och få betalt för det :P Fast efter lunch (gratis btw) så fick jag nog och åkte hem. Fast först gjorde jag en leverans och fixade skattekort. Mycket produktiv dag. Ända tills jag kom hem och lade armarna runt det finaste jag vet. Min älskling.

Då blir det inte mycket gjort kan jag lova. Mysa o pussas o hela den biten, som är så viktig :)

Menmen, laddar inför CSI nu iallafall, det ska bli gött ska det bli. Och så vart jag ju ledig imorrn nu ändå, eftersom de tog sitt förnuft till fånga och insåg att jag faktiskt har jobbat där i ett år och knappast behöver en uppfräschning i det de kallar 'introkurs'

Imorgon blir det lasagne. Min första. Ja jag är nervös :P

Segmolkis

Det är segt nu. Efter ett antal tidiga morgnar så blir man sliten. Trött och i obalans. Det hjälper ju inte att det är så inihelvete många som har upptäckt flygandets konst.

När man kommer hem en sån dag, när det har vart massor på jobbet och man har varit igång sen 4. Ja då är det lätt att man bara somnar. Eller sitter som ett kolli framför datorn utan att orka göra något vettigt. Tur att jag har älsklingen här iallafall. Annars hade man väl inte överlevt.

Just nu längtar vi efter lediga dagar i Sverige. Vi ska äta på Max och spela Wii. Och nånstans innan eller efter det ska vi köpa oss en tv. Det ska bli najs.


Riktigt najs ska det bli.

Ren som en ugn?

Jag skrapade en jättelik trisslott nyss. Jag vann åtskilliga vuxenpoäng.

Lotten var formad som en ugn. Skrapan var en stekspade. Det jag skrapade var överflödig grädde som bubblat över kanten till potatisgratängsformen. Den nya.

image109

Så fick jag det äntligen gjort!


Gott nytt!

Borde väl skriva årskrönika, men hittade en så underbar bild på mig och Göran från juni 06, så det får bli den istället :)

image108


Så såg det ut, när det begav sig ;D


Imorgon; tillbaka till Norge.


RSS 2.0