Då var det gjort!

Japp, kostade visst bara 50 om man hade med sig IDkortet från flygplatsen.. så vi fick snällt punga ut med 80 spänn var... jeez, inte billigt i Norge inte..

Men fint var det ju :) Som ett mini-äventyrsbad. Fanns en rutschkana o en bubbelpool typ, very nice indeed :)

Patrik står o vispar grädde, myskväll på hög nivå väntar i det Nilson-Anderssonska huset :)

Göran förfriskade mitt minne nyss med degklumpen. Det var tider det.. Den där lilla perioden när alliansen var djupare än de flesta o skrev vacker poesi om en degklump... Jäkligt plagierad I'll admit, men kul hade vi ju. Som oftast på den tiden.. Vi var i sanning oslagbara.


Plaska!

Idag ska det badas! Har bott här i ett år nu och har fortfarande inte provat ortens badhus. Det kan bero på att det kostar 50 spänn och enligt säkra källor är väldigt litet. Men nu ska det iallafall bli av :D

Ska ta o slänga upp lite bilder från Linköping sen också *dagens beting*
Inte så lätt o hinna med allt som ska göras heller :P

Haha

Patrik körde alldeles fel eftersom jag berättade en anekdot från min vilda ungdom som jag opassande nog hade glömt. Ända tills vi åkte till Ica Maxi och "den gamla goda tiden" kom rusande åter mot mig i form av en leende kassörska.

Hahahaha

Nära nog

Inte riktigt hemma än, men i Kil iallafall :) Supertrötta är vi båda två men det var en kanonfin helg. Som Hultsfred fast inomhus :P Ett glatt gäng, öl o skräpmat. Härligt.

Åt på Max på vägen hit också, snart kommer det till Karlstad :D Fan så gott var det, och den gode Kästel fick 18 nuggets istället för 9. Bra gjort ;D

Det har vart en lång dag...

Uppsjunget

Blev uppringd av Göranssons här för en stund sen. De framförde en mycket stark version av den om Göran, Molkom och Geishan :) Sen fick jag stämma in i Laaksos hitlåt. Det händer mycket i Linköping vill jag lova :)

De smyckade Fegis dator här nyss också, så den såg ut som en julgran :P Den lyste så fint i grönt, blått, gult? o rosa. Helt otroligt :) Han blev lite smått överraskad kan man väl säga ;D

Jag har för övrigt ändrat min tidigare åsikt om att 'allt man behöver är en sked' till 'allt man Verkligen behöver är en Spork'. Den är helt fantastisk :D

Imorgon ska jag äta jågurt med den igen. Alltså inte köpingsbon ;D

Vidare uppdatering...

Jag sitter fortfarande här med min (läs Patriks) MacBook i mörkret bland ett 20-tal grabbar i vars ordförråd ordet LOL förekommer förträffligt ofta.

Sitter och myser med film från i maj, då när syrran fyllde 20 och ölet flödade. Dags att redigera all film som har legat och gottat sig sen dess.

Mycket pizza blir det... *burp*

Aj Sätan!

Äta chips när man precis (klantigt nog) råkat skära sig på fingertoppen med rakhyveln = ingen bra kombination... saaaalt i såren...

LANet, Del II

Japps, vi håller ställningarna här i Östergötland. Efter en god natts sömn på den medhavda madrassen tog vi en promenad i Linköpings centrum. Väldigt fint är det. Det är en stad som man skulle kunna tänka sig att bo i - om Karlstad inte fanns. Sveriges femte kommun står det på hemsidan. 140.000 invånare. Och kyrkan, ja den heter naturligtvis St Lars.

För det är ju härifrån han kommer, den gode Lars Winnerbäck. Och i december ska jag och ett glatt gäng återvända till denna stad. Enbart för att se fenomenet Lars i Linköping :) Det ska bli guld. Om jag bara får ledigt då förstås :)

Hade jag kunnat länka hade jag formodligen länkat till www.linkoping.se himla trevlig sida :) Häststaty har dom ju också. Det är ju en av få saker som Karlstad inte har lyckats med. Det enda de har lyckats frambringa är en gul ponnyliknande klump på marken. Det är ju lite synd..

En annan sak som är synd är ju att Patriks dator inte vill starta. Det satans elektronikstycket har gått sönder. Igen. Lite kul att bland alla dessa datakillar så är det ingen som fattar vad som är fel... Men här finns det ju datorer så det räcker. Så det går ju ingen nöd på honom iallafall :)


[lien-chur-ping]

Där är jag nu! Efter en lång dag minst sagt, steg upp klockan pi efter 2 timmars välbehövd sömn. Blev upphämtad efter jobbens jobb klockan 11 av pojkvännernas pojkvän, Putteliten :) Vi färdades då så sakteliga mot Kil. Efter ett snabbt pitstopp i Värmland fortsatte vi alltså mot Linköping, där vi nu befinner oss. Mitt i ett callcenter, på en fredag. Varför kan man undra? Jo, jag är på mitt livs första LAN. Patrik är lite mera rutinerad, så han får fixa o koppla grejer.

På vägen hit använde vi oss av GPS. Jag knappade in koordinaterna. Efter halva resan kom jag på hur 'komiskt' det skulle varit om jag hade slagit in Storgatan i Norrköping istället för sagda gata i Linköping. Det lär ju finnas. Jobbigt det hade blivit..

Vi satt även och övade oss på det fonetiska alfabetet (med anor från 1950-talet). Alfa, Bravo, Charlie, Delta, Echo, Foxtrot och så vidare... Vi satt alltså i bilen Tango, Alfa, Uniform :)

Så lyssnade vi på Leif is Leif och den där låten av Hans Zimmer som passar till alla filmer :)

Fantastiskt.


Skissar

Jag och Patrik sitter och skissar på vårt framtida hus. Om det blir som vi vill lär det bli en dyr historia... Första skissen landade på 756 kvm.. Nu är vi nere på 612 iallafall ;D

Jaja, veet att klockan är mycket och att man kanske, istället för att smida långsiktiga planer, borde gå o lägga sig o snooza. Men det är ju så kul :) Jag är så glad för att jag har honom :)

En annan sak jag är glad för är att Max kommer till Karlstad. Och inte bara en gång ;D Källa: Göran.

*hurrahurrahurra*


Sheisse

Vi råkade precis dränka våra sorger i den sista mjölklitern... Någon kommer bli förbannad på frukosten imorrn som Petra uttryckte det...

Derivera mera

Att det ska va så svårt att komma ihåg hur man deriverar... O allt det andra man gjorde i matte D. Petra har konverterat till golvet och Jessica har flytt rummet utan att ens försöka. Mamma plockade fram gamla böcker och gick o la sig. Så nu är det bara jag som sitter här och våndas.

Men snart kommer jag nog ihåg...

Inte för att jag har haft så stor nytta av cosinussatsen so far i mitt vuxna liv. Men det kanske kommer...

Kuggern

Fick jag. Typiskt sa Mentor. Du är ju så nära. Rättelse: jag Var nära, sen var det nån myndighet som bestämde att jag inte fick skaffa nytt lämp på grund av utflyttning. Till Norge. Hallå liksom, så långt bort bor jag inte...

Menmen, det finns ju positiva saker i alla avseenden. Kanske inte alla, men många. Här så är den ljusa sidan att jag inte kan köra ihjäl mig själv eller nån annan. Inte lagligt iallafall ;) Samt att jag sparar på bensin och får fortsätta att träna cykelmusklerna.

Anyway, var o kollade på syrrans innebandymatch igår Örnen - NB 87. Damlaget. Örnen vann med 4-0 o vem blev 2-målsskytt om inte syr min? :D

Jag passade på o fota *skräll*

image81

Min coola lillasyster :D


Vintern är på väg

Vart kan man köpa ett par rediga långkalsonger i dessa dagar? Vill ju inte köpa nåt underställ från Peak för femhundra spänn. Eller några fjompiga tajts på H&M.
Jag vill ha såna där noppriga med alldeles för långa ben. Såna som töjer sig och värmer under byxorna.

Vart?

Behjälpert

Jupps, hjälpte Petra med reklamen förut, gick skitbra. Kul sätt att tjäna 180 spänn på. Fast hade det regnat hade det ju inte vart nån höjdare förstås. Och jag fick ju inte betalt iofs, Men motion fick jag :)

Och snart ska vi ut o äta på restaurang. Vi ska fira att Petra klarat av bedriften att fylla 18 år. Visst, det var ett tag sen hon fyllde, men svårt o hinna med allt mellan fotbollsträningar och arenabesök. Sen är ju inte jag hemma så görofta heller..

Det kanske inte blir Linköping nästa helg trots allt. Patrik har ännu inte fått ledigt.. Synd tycker jag, jag som hade glatt mig så.. Menmen, vi får väl ta det till våren.

image79

Många lådor blir det...

image80

Det var kämpigt i uppförsbackarna.


*nöjd med sin insats* :D

Mördarn

Det landade en mycket irriterande kvardröjd husfluga på mig. Jag tänkte slå ihjäl den med gårdagens Metro. Jag tror att jag missade. Men den försvann iallafall. Mission accomplished!

Speakmatta

Ja fan, de hade köpt en spikmatta här hemma, i plast då. Den skulle vara avslappnande och dessutom inte kunna göra hål på huden.
Okej, Tilla provar 0,2 sekunder gick det innan jag körde ner handen i den och fick 2 nu blödande hål i handflatan. Är det jag som är klantig eller mattan som är felkonstruerad? Man undrar ju...

Annars, fin dag idag igen, med bilkörning och fotografering. Köpte ett halvårssupply av linser också. Alltså inte såna man äter.

Ikväll blir det mys med mor och far. Systrarna är ute och flänger och jag sitter hemma i pyjamasbyxor. Blivit gammal? Nej, bara trött. Är skönt att vara ledig fan.

Solen sviker inte

Självklart, är man i Karlstad så är man :) Åkte en låång tågresa igår ända från Oslo. Fick 6 säten och ett bord alldeles för mig själv. Tvärs över gången satt en dam som lät fruktansvärt vuxen. Kommer jag låta sådär när jag pratar i telefon om 30 år? Man kan ju undra..

Idag, köra bil runt runt i stan, övade lite på rattning, jag verkar ha glömt en hel del rutin. Den är kvar i september. Men det tog sig rätt fort och på eftermiddagen gick det görbra på ren värmländska.

Fint väder idag alltså, promenerade i stan och fotade lite *hey, bättre än o bränna stålarna på shopping don't u think?*
Tog massa fina bilder, A-laget fick vara med på en tillochmed, kunde väl inte jag hjälpa att dom satt där o lökade mitt i bilden.
Men kallt som sätan var det, fick knalla in på H&M o köpa fingervantar för att inte förfrysa.

             

Fick precis kuta ut och rädda Petras direkta reklam från hagelstormen. Hur gick Det till?


Idag är det vår Dolmiodag, alltså, ut i köket och assistera Jessica :)

Pöss!

Jomen så att...

Hade jag inte varit så klantig och sagt fel dag till Mari så hade jag vart halvvägs till Sverige nu. Istället sitter jag i Norge och måste jobba i eftermiddag... Så det kan gå..

Jaja, slapp ju gå upp inihelvettes tidigt iallafall :) Och till Sverige kommer jag förhoppningsvis lite senare idag. Även om det var en aning tröttsamt att behöva köpa en tågbiljett till..

Föck alltså...

Menmen, kul på jobbet är det ju iallafall, men idag tror jag att jag skippar de höga klackarna.

Dags för grötfrukost :D

Fotnot

Observera att Göran står till vänster på bilden nedan ;D *såklart*

Förbaskat

Förkyld är jag. Halsontet har vandrat från halsen till näsan, o nu låter jag jätteförkyld. Men inte tillräckligt för att vara sjukanmäld tycker jag själv.

Annars så har jag spenderat ett större antal kanonfina timmar i Görans Göteborg. Vi drack öl och åt pizzabuffé bland annat, en av höjdpunkterna var att gå på museum och se världens enda uppstoppade fucking blåval. Den var så inihelvette stor, trots att den bara var 1,5 år när den klantigt nog strandade. Detta var på 1800 talet och det tog två dagar att ha ihjäl den. Göran med sin fiskfobi blev lite nervös, men klarade sig efter omständigheterna bra. ;)

image69

Vi var ju såklart snyggast på stan i våra tröjor, jag har ännu en idé på lut, men den kanske blir lite svårare att genomföra, vi får se :)

image70

Anyway, så imorgon ska jag åka utomlands igen, närmare bestämt till Karlstad. I Sverige då alltså :) Det ska hälsas på i Molkom, och göras ett försök att skaffa en liten rosa plastlapp. Det låter ju inte så svårt, men vissa komplikationer kan det nog tyvärr bli. Vi får hoppas på det bästa som vanligt.

Ont i fötterna gör det, kankse inte så konstigt efter en hel dag på jobbet iförd skyhöga klackar. Inte så briljant kanske, men snyggt är det ju.


Boken som förändrade mitt liv

Så kunde bloggen hetat. Om jag inte redan levt för varje dag. Varit glad för varenda sekund jag får spendera med mina nära o kära. Man vet ju faktiskt aldrig vilken sekund som är den sista.

En sorglig, men väldigt bra bok. Gripande rent av. Av Marian Keyes none the less. 'Anybody out there' är alltså dagens boktips. Jag läste ut den på 2 dagar.

Slängde för övrigt en blick i kalendern imorse och konstaterade att det är idag 2 år sen som jag och Göran flyttade 'overseas' ända till St Albans, England. 2 fucking år. Tiden flyr.


At work

Jupps, sitter hær bland en massa bagageband o røntgar væskor. Utomhus idag før ovanlighetens skull. Inte så førfærligt mycket att gøra, så jag sitter o læser min tjocka bok. Supersorglig ær den. Uschuschusch, men kan ju inte sluta læsa mitt i...

Det jobbiga med att børja jobba innan solen har gått upp ær ju att man blir så jækla trøtt nær man kommer hem. Idag tillexempel så jobbar jag till klockan 14, sen ska jag cykla hem, ær væl hemma strax innan 15. Då ska man laga mat, det borde vara lunch, men det får bli kvællsmat, eftersom det blir samma visa imorrn. Ær ju næstan før sent att lægga sig klockan sju tillochmed.

Men annars ær det ju gøtt, jag tycker det ær skønt att komma till jobbet så tidigt, det har inte kommit så mycket folk æn, o de som har kommit ligger o sover på sofforna o på golvet. Jag har sjælv spenderat en o annan natt på en flygplats. Man sover kanske inte så bra, men what the hey, det ær ju gratis :P


Gøttigare nær man har en timmes betald paus o kan sova o tjæna pengar samtidigt.

Tröttma

Fy faen så trött jag är... Och vad ska man hitta på en dag som denna? Man har alltför mycket kvar av dagen när man slutar 11. Ibland känns det så. Nu tillexempel tycker jag att det är jättelångt kvar innan det blir en någorlunda normal sovtid. Men om jag sover en stund på soffan för att fördriva tiden så kommer det bli svårare att somna ikväll. Upp klockan pi imorrn och cykla till jobbet. Då måste man ju ha sovit ett antal timmar på natten för att örka me't...

Geir-Ove var inte så dum för att vara norsk idag när han föreslog att jag kunde släpa in cykeln på bussen förut, så jag slapp cykla hem i dimman :P Bra tänkt! Så satt vi o snacka skit hela vägen hem :P

Älskling är på väg till Sverige i skrivande stund *avis* Man får lite hemlängtan ibland, även om det är väldigt kul här.. Menmen, ska ju till Göteborrrrg till veckan. Och förhoppningsvis kan man planera in en stockhölmsresa snart också :D

Det är ju inte illa ;)

Ett høgtryck over Værmland...

Idag tyckte jag mig se en kändis. Men eftersom jag är så dålig på kändisar så kan jag ju inte veta säkert.. En hint finns i rubriken. Det är ju även pappas favoritkändis :) Patrik tycker inte heller att hon är så tokig :P


Nej snart dags o börja med kvällsmaten, upp på pi-tiden imorrn igen ;D


Göteborg :D

Jaa, jag ska till Göran och Göteborg nästa vecka :D Hurra för LökoLars :D

Göran har nyligen gjort en något förvånande upptäckt gällande vår förkärlek till att ta 'nördbilder' dvs en bild där två glada skitar uppenbarligen har fotat sig själva. Gärna med nån störd pose, eller en bit av en sevärdhet i bakgrunden. Upptäckten var att på de abslout flesta sådana bilder (och vi har tagit en hel del, tro mig) så står Göran till vänster och jag till höger på bilden.

När man tänker på det så ser ju många av våra semesterbilder misstänkt, nästan komiskt, likadana ut :P

image66

På Hultsfred

image67

I Weymouth

image68

I Portsmouth


Så nästa helg lär det väl komma fler smakprov på hur vi praktiserar detta, något ovanliga intresse :)

PÖSS!

Nejmen så att...

Det sket sig ju. Kanske inte är redo för körkort trots allt. Så då kanske det är bra med 6 månaders väntetid... Vi får väl se hur det artar sig. Jag är ju iallafall tacksam för att jag överhuvudtaget Kan köra bil. Det är ju så att säga inte fysiskt omöjligt, även om att ta körkortet på 15 dagar var lite väl optimistiskt kanske...

Det har sannerligen varit en lång dag. Men nu är jag iallafall hemma. Väntar på att älsklingen ska komma hem :)
Satt på Oslo busstation för 2 timmar sen, bland massa märkliga människor som vanligt. Det var tanten som talade upprört i telefonen att "så här kan det minsann inte gå till" tror hon hade missat bussen eller nåt i den stilen. Så var det en konstant tuggande kille som satt lite längre bort. Det syntes att det var jobbigt att tugga. Han höll på hur länge som helst. Och en tjej som såg ut som en barbiedocka som satt o lusläste busstidtabellen. Jag menar hur svårt kan det va?

När bussen så äntligen styrde kosan mot min nuvarande hemstad så började jag lyssna på rösten som säger vart nästa hållplats är. Han lät lite tveksam, nästan som att han tyckte att det var pinsamt. Men med namn som Gangfløtt, Kjønstad och Kløvberget kanske inte det är så konstigt...

Nu kära vänner är han hemma :)

RSS 2.0